U Moskvi pronađeno 150 imigranata

U Moskvi je otkriveno 150 ilegalnih imigranata iz srednje Azije koji su živeli godinu dana u skloništu pod zemljom, ispod fabrike za proizvodnju igala.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.04.2011.

22:59

Default images

Policija je u podzemnom bunkeru pronašla imigrante koji godinu dana nisu napuštali kamp, rekao je portparol ruske kancelarije za migracije.

U podzemnom gradu živeli su imigranti uglavnom iz Kirgistana, Uzbekistana i Tadžikistana, prenela je agencija AFP. U prostorijama skloništa ilegalci su imali spavaće sobe, kupatila, prostorije za molitvu i prodavnice.

Fabrika "Mostohlegmaš" u Moskvi proizvodi igle i druge potrepštine za tekstilnu industriju. Nejasno je da li je fabrika direktno angažovala imigrante koji su živeli ispod glavne fabričke hale, napominje francuska agencija.

Ruski mediji navode da će većina imigranata biti deportovana, a protiv nekih od njih biće pokrenuta istraga, jer se sumnjiče za zločine izvršene u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: