Dim iznad Gadafijeve rezidencije

U Tripoliju odjeknule snažne eksplozije od kojih jedna u sektoru rezidencije libijskog lidera Moamera Gadafija, javlja izveštač agencije Frans pres.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 20.03.2011.

21:55

Default images

Gust dim se vidi iznad dela rezidencije-kasarne u Bab el-Aziziji, u južnom delu Tripolija, dok ođekuje delovanje protivvazdušne odbrane.

Protivvazdušna odbrana u Tripoliju je delovala i ranije večeras, u blizini Gadafijeve rezidencije, a na nebu su se videli crveni tragovi delovanja protivvazdušne odbrane.

Libijska vojska je potom u 21 čas, odnosno u 20 časova po srednjeevropskom vremenu, proglasila prekid vatre.

Kako javljaju zapadne agencije, sporadične eksplozije i vatra iz teškog naoružanja čuli su se večeras minuta i u centralnom delu drugog po veličini libijskog grada, Bengazija, koji je pod kontrolom antirežimskih pobunjenika.

Libijski režim je i u petak proglasio prekid vatre, ali je libijska vojska nastavila operacije protiv pobunjenika nakon čega je međunarodna koalicija predvođena SAD, Francuskom i Velikom Britanijom počela bombardovanje Libije.

Pentagon: Gadafi nije direktna meta

Sjedinjene Američke Države na "listi meta" nemaju Moamera Gadafija, rekao je američki viceadmiral Vilijam Gortni.

Dok se oblak dima nadvio iznad Gadafijeve rezidencije, Gortni je rekao novinarima u Pentagonu da libijski lider nije direktna meta udara koalicionih snaga.

Prema Gortniju, prvobitnoj grupaciji koalicionih snaga - Sjedinjenim Državama, Britaniji, Francuskoj, Italiji i Kanadi, pridružiće se još Belgija i Katar.

Specijalna emisija B92 o Libiji

TV B92 priprema specijalnu emisiju posvećenu vojnoj intervenciji u Libiji, koja će biti emitovana u ponedeljak u 20 časova.

Koliko može da traje intervencije zapadnih zemalja i kakve mogu biti posledice, govoriće Dušan Simeonović, bivši ambasadorom Srbije u Libiji, Goran Radosavljević Gurij, nekadašnji komandant Žandarmerije i Zoran Dragišić iz Međunarodnog instituta za bezbednost. Emisiju vodi novinarka TV B92 Tanja Aleksić.

Najnovije događaje na severu Afrike pratite preko Specijala B92.net "Rat u Libiji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: