Napad na NVO u Sandžaku

Političke i verske strukture Sandžaka napadaju i prete predstavnicama civilnog sektora, saopštile su organizacije civilnog društva iz te regije.

Izvor: B92

Utorak, 15.02.2011.

16:26

Default images

U saopštenju se podseća da su te organizacije u zvaničnom glasilu Islamske zajednice u Srbiji “Glasu Islama”, optužene da zanemaruju ”iskonsku obavezu podizanja porodice".

Te organizacije zahtevaju od dnevnika “Danas” da objasni zašto je u ponedeljak objavio reakciju Muslimanskog omladinskog kruga na tekst Aide Ćorović, predsednice nevladine organizacije “Urban in”.

U saopštenju se ocenjuje da je taj tekst otvoreni poziv na linč, što je ozbiljan prekršaj profesionalne etike.

U tekstu koji je pun ličnih uvreda, diskvalifikacija i otvorenih pretnji, Ćorovićeva je opisana kao klimakterična osoba, isfrustrirana neuspehom u ličnom životu. Ćorovićeva je optužena da je plaćenik i da priprema teren za novi genocid nad Bošnjacima.

Aida Ćorović u izjavi za B92 ističe da ovo nije prvi napad ovakve vrste:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: