Policija saslušava Dragana Tomića

Zbog navoda o zloupotrebama u "Kolubari", iznetih u emisiji "Insajder: Prevara veka", policija saslušava bivšeg direktora tog preduzeća Dragana Tomića.

Izvor: B92

Petak, 11.02.2011.

12:47

Default images

Tomića, koji je bio i zamenik direktora Elektroprivrede Srbije, u beogradskoj policiji saslušavaju inspektori Odeljenja za privredni kriminal.

Razgovor sa Tomićem obavlja se po nalogu tužilaštva u okviru pretkrivičnog postupka za prikupljanje dokaza o mogućim zloupotrebama troškova zakupa dodatne mehanizacije u rudniku "Kolubara", precizirali su u policiji.

Policija je prethodnih dana po nalogu tužilaštva obavila razgovore sa više od 20 osoba, a najavljeno je da će izjave biti uzete od još sto ljudi. Zloupotrebama u Kolubari bavi se najnoviji serijal "Insajdera - Prevara veka", a već su emitovane dve epizode.

Ekipa "Insajdera" iznela je niz podataka o zloupotrebama u Kolubari, kao i o tome da je protiv Tomića, koji je bio direktor "Kolubare" od 2004. godine do 2008. godine ranije podneta krivična prijava zbog sumnje da je sa saradnicima oštetio to preduzeće za više od 50 miliona evra.

Dragan Tomić je odbio razgovor za "Insajder".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: