Samardžić: Odricanje od Kosova

Rezolucija Evropskog parlamenta potvrđuje većinski stav u EU da se Srbija mora odreći Kosova da bi se kandidovala za EU, kaže funkcioner DSS Slobodan Samardžić.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.01.2011.

17:07

Default images

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije navodi da se u rezoluciji otvoreno kaže "da dijalog sa Prištinom ne sme dodirivati temu o statusu Kosova i Metohije".

Samardžić u pisanoj izjavi navodi i da se "zahteva i da Srbija ukine sve svoje institucije u pokrajini koje ova rezolucija zove 'paralelnim'".

On je upozorio da su u domaćim reagovanjima na ove akte, takve odredbe rezolucije pažljivo sakrivane.

Od kako je Srbija potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, DSS je upozoravala da će država takvim stavom prema zahtevima iz EU samo gubiti i u materijalnom i u moralnom pogledu, podsetio je Samardžić.

Gotovo tri godine posle toga ništa se suštinski ne menja. Srbija je na večitom putu ka EU, sa sve manjim izgledima za članstvo i sve većim privrednim zaostajanjem i siromaštvom stanovništva, naveo je Samardžić.

Prema njegovim rečima, pod stalnim znakom pitanja su i njene državne granice i njeno ustavno i državno uređenje.

Kada neka rezolucija hvali ovakvo stanje u Srbiji, onda njen donosilac suštinski ne želi dobro Srbiji. Umesto da se vesele, srpski zvaničnici bi trebalo da se zbog toga duboko zamisle, poručio je Samardžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: