Sreda, 12.01.2011.

16:50

Novi Sad: "Žeželjev most" do 2014.

Izgradnja mosta na mestu nekadašnjeg "Žeželjevog mosta" u Novom Sadu će u naredne tri godine biti finansirana preko Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Izvor: Tanjug

Default images

Žeželjev most je projekat od kapitalnog značaja, izjavila je na sednici pokrajinske vlade sekretarka za urbanizam i graditeljstvo Dušanka Sremački.

Vlada je usvojila informaciju o postupku izbora izvođača radova na izgradnji tog mosta na Dunavu i ovlastila predsednika Bojana Pajtića da potpiše ugovor, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Usvojen je i Predlog zaključka o utvrđivanju ukupno 224 projekta sa teritorije Vojvodine, koji će u ovoj godini biti realizovani posredstvom Nacionalnog investicionog programa Srbije.

Lista prioritetnih projekata utvrđena je na osnovu ocene ekspertskih grupa, kao i prema odgovarajućim kriterijumima, rekao je pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović.

On je rekao da se u tom pogledu vodilo računa o značaju projekta za očuvanje i unapređivanje životne sredine, za razvoj proizvodnih kapaciteta, otvaranje novih radnih mesta i razvoj lokalne sredine, kao i o spremnosti lokalne samouprave da učestvuje u njegovom ostvarivanju, u prvom redu radi ravnomernog razvoja pokrajine.

Petrović je kazao da je na ovaj način, pokrajina kvalitetno i blagovremeno obezbedila participaciju za relizaciju projekata NIP-a, u saradnji sa pokrajinskim organima i lokalnim samoupravama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

12 h

Podeli: