Nova zatvorska kazna Hodorkovskom

Bivši najbogatiji čovek Rusije Mihail Hodorkovski, koji od 2003. izdržava osmogodišnju zatvorsku kaznu zbog utaje poreza, osuđen na još pet i po godina zatvora.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.12.2010.

15:42

Default images

Nekadašnji naftni tajkun je već osuđen na višegodišnju kaznu zbog prevara.

Sud je ustanovio da su bivši čelnici naftne kompanije "Jukos" i finansijske organizacije "Menatep" Hodorkovski i Platon Lebedev krivi za prisvajanje nafte i pranje novca dobijenog od njene prodaje i osudio ih je na ukupno 13,5 godina.

U okviru nove presude uzima se u obzir prethodna osmogodišnja presuda iz 2005. godine i vreme koje su Hodorkovski i njegov bivši poslovni partner Lebedev proveli u zatvoru od hapšenja 2003. godine, te njihove zatvorske kazne ističu 2017. godine.

Ruska agencija navodi da će se advokati Hodorkovskog žaliti na novu presudu, a Rojters navodi da je jedan od njegovih pravnih zastupnika za "strogu" sudsku presudu od još pet i po godina okrivio ruskog premijera Vladimira Putina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: