Iz dijaspore 10 miliona za Kraljevo

Građani Srbije koji žive u inostranstvu uplatili su 10 miliona dinara za obnovu Kraljeva posle zemljotresa, saopštilo je Ministarstvo za dijasporu.

Izvor: B92

Subota, 13.11.2010.

12:41

Default images

U saopštenju se navodi da će donacija Fonda dijaspore za maticu biti iskorišćena za saniranje gradske bolnice, najoštećenijih škola i domova građana.

"Uprava grada Kraljeva će u saradnji sa Ministarstvom i drugim nadležnim organima, izvršiti raspodelu tih sredstava u skladu sa željom Fonda kao donatora i prioritetima na terenu“, rekao je ministar Srđan Srećković.

Ministar Srećković je još jednom pozvao sve iz rasejanja da pomognu Kraljevu.

“Ovih dana, građani Kraljeva biju glavnu bitku s vremenom ne bi li, pre najavljenih kiša i snegova, zaštitili ruševine posle razornog zemljotresa, koji je pogodio taj grad“, podsetio je on.

“Bilo bi značajno da srpski građani u dijaspori, koji su u mogućnosti, priteknu u pomoć Raškom okrugu, sad kad mu je najpotrebnija“, apelovao je ministar Srećković.

Zemljotres jačine 5,4 stepena Rihterove skale sa epicentrom u okolini Kraljeva dogodio se 3. novembra i u njemu su stradale dve osobe, a pričinjena je velika materijalna šteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: