Nastaviti borbu protiv ekstremista

Savet za nacionalnu bezbednost zatražio od svih nadležnih organa da nastave najodlučniju borbu protiv organizovanog kriminala i ekstremističkih organizacija.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.10.2010.

11:21

Default images

U saopštenju sa sednice navodi se da je analizirana bezbednosna situacija u zemlji nakon poslednjih izliva nasilja u Beogradu i u Đenovi.

Konačna ocena Saveta za nacionalnu bezbednost je da je ukupna bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, "uprkos pokušajima ovih grupacija da upotrebom nasilja proizvedu nemire i nestabilnost", navodi se u saopštenju.

Savet za nacionalnu bezbednost, koji se sastao u sredu, je odao priznanje pripadnicima policije, tužilaštva i službi bezbednosti zbog izuetnog angažovanja i profesionalnog reagovanja, zaštite javnog reda i mira, imovine i sigurnosti građana, navodi se u saopštenju.

Nakon sveobuhvatne analize, Savet je zakljucio da policija u ovakvim situacijama ima pravo upotrebe "apsolutno svih zakonskih ovlašćenja u cilju očuvanja opšte bezbednosti".

Savetom za nacionalnu bezbednost predsedava predsednik Srbije Boris Tadić, a članovi tog tela su predsednik vlade, ministri odbrane, unutrašnjih poslova i pravde, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, direktor Bezbednosno informativne agencije i šefovi Vojno-bezbednosne agencije i Vojne obaveštajne agencije.

Podsetimo, u Beogradu je došlo do niza sukoba huligana i policije, povodom održavanja Parade ponosa, a u Đenovi je zbog divljanja navijača iz Srbije prekinuta fudbalska utakmica Italija- Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: