Trivan: Tadić ostaje na čelu DS-a

Nije realno očekivati da Boris Tadić ima protivkandidata na sledećim izborima u Demokratskoj stranci, kaže portparolka DS-a Jelena Trivan.

Izvor: B92

Nedelja, 26.09.2010.

15:39

Default images

Ona kaže da iako je to legitimno, nije realno da Tadić ima protivkandidata za funkciju predsednika stranke.

"Ukoliko znamo da Srbija nema boljeg predsednika, ukoliko znamo da je Boris Tadić formalno i neformalno lider u regionu, onda je nerealno očekivati da unutar same DS postoji neko ko ne deli to mišljenje i ko bi mislio da je bolji od njega", rekla je Trivanova.

To je legitimno, ali nije realno i mislim da će DS i u ovom i u sledećem mandatu imati Borisa Tadića za predsednika, naglasila ja ona.

Kada je reč o broju potpredsednika stranke, Trivanova je istakla da je logično da postoji toliko interesovanje za izbore u DS-u, veće nego za bilo koju drugu stranku, jer su, kako je rekla, rukovodstvo DS-a i njena politika trasirali politiku Srbije.

Ona je rekla da unutar stranke još nisu razgovarali o kandidatima za potpredsednike, ali da ih izbori po Statutu čekaju do kraja godine i da će biti i održani, te da je "legitimno i otvoreno da se za potpredsednike kandiduje ko god to želi, ali i da mnogo toga što se govorilo ovih dana o izborima u DS-u nije tačno".

"Nemamo unutarstanački problem, nemamo rascep, ni frakcije, nemamo problem sa unutrašnjom borbom oko funkcionerskih mesta", poručila je ona i naglasila da će oni koji su do sada vodili DS vrlo verovatno dobiti mandat da je i dalje vode, jer su to radili dobro i jer je DS udvostručavala svoje biračko telo iz izbora u izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: