Radnici prete skokom sa krova

Dvojica radnika vrbaske fabrike keksa "Medela", koji su u štrajku 60 dana, prete da će da skoče sa fabričkog krova, ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi.

Izvor: B92

Sreda, 22.09.2010.

19:17

Default images

Predsednik Samostalnog sindikata Darko Zarubica izjavio je da su se dvojica radnika na krov visok dvadesetak metara popela jutros.

Oko zgrade su radnici fabrike, policajci, hitna pomoć i vatrogasci, razapeti su vazdušni jastuci i u toku su pregovori kako bi se radnici privoleli da siđu sa krova.

Radnici "Medele" štrajkuju 60 dana zahtevajući potpisivanje kolektivnog ugovora i povećanje plate.

Miodrag Bradonjić, predsednik Samostalnog sindikata poljoprivrede Vojvodine, kaže da njegv sindikat ne podržava štrajkove koji bi mogli ugroziti živote ljudi, ali da podržava zahteve zaposlenih.

“Ovo što se može desiti, a ja se nadam da se neće desiti, moglo bi da bude veom loša reklama. Može doći do nekih drastičnih situacija koje nikome ne idu u prilog”, strahuje on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: