"Pej pal" sistem možda i u Srbiji

U Srbiju bi uskoro mogao da dođe sistem za plaćanje preko interneta "Pej pal" koji omogućava bezbednu kupovinu preko interneta.

Izvor: B92

Utorak, 21.09.2010.

12:17

Default images

To je za B92 potvrdio, gostujući u vestima, savetnik u Ministarstvu za telekomunikacije Slobodan Marković.

Dolaskom “Pej pala” građanima će biti omogućeno da kupuju robu na širem krugu sajtova, a Marković kaže da Ministarstvo za telekomunikacije razgovara sa svim nadležnim službama, pa i sa Upravom carina, o tome kako da kupovinu preko interneta učine jeftinijom.

"Korisnik se prijavi na sajtu ’Pej pala’ i asocira, to jest poveže svoju platnu karticu sa svojim ’Pej pal’ nalogom i nakon toga može da ide po raznim sajtovima koji nude ne internetu razne robe i usluge“, objašnjava Marković.

„Kada se opredele za neku od tih stvari, kao način plaćanja izaberu ’Pej pal’, ’Pej pal’ onda izvrši prenos sredstava sa platne kartice korisnika na račun trgovca. Na ovaj način obezbeđuje se da korisnik ne mora da ostavlja svoje podatke o kreditnoj kartici na raznim sajtovima na kojim kupuje, čime se obezbeđuje da ovi osetljivi podaci ne budu zloupotrebljeni", dodaje on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: