"Novosti": Tužioci u SMS "puntu"

Podeljena su 72 zaplenjena automobila iz slučaja "SMS prevare" na privremeno korišćenje. Državno veće tužilaca dobilo je 26 vozila, pišu "Večernje novosti".

Izvor: B92

Petak, 10.09.2010.

00:46

Default images

Osim 5 stanova, oduzetih odlukom Specijalnog suda, grupa Predraga Bećirovića optužena za zloupotrebe u SMS TV nagradnim igrama ostala je i bez 72 automobila.

Većina ovih vozila, kako saznaju ”Novosti”, već je dodeljena na privremeno korišćenje. Od oduzetih kola, čak 59 su ”fijat punto”, dok su ostala ”škode” i ”pežoi”, pišu "Novosti".

Najviše automobila ”punto” dobilo je Državno veće tužilaca - 26. Oni su mahom podeljeni višim tužilaštvima širom Srbije: od Beograda i Novog Sada, do Prokuplja i Novog Pazara.

I Jedinica za finansijske istrage MUP Srbije dobila je 10 vozila ”fijat punto”, dok je nekoliko ”škoda” i ”pežoa” pripalo Republičkom javnom tužilaštvu.

Jedan ”punto” privremeno je dat za potrebe opštine Odžaci, a ostalo koriste republički organi za zajedničke poslove.

Od početka primene Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, za godinu i po, oduzeto je 90 automobila, među kojima i 18 skupih džipova i kola tipa ”BMV iks 6”, ”porše”, ”reno megan”... Oni su oduzeti od drugih velikih kriminalnih grupa, pre svega Darka Šarića i Darka Eleza.

Među ovim automobilima, kako navodi list, ima nekoliko koji još nisu dodeljeni nikome, a ostali su dati na korišćenje sudovima, Jedinici za finansijske istrage MUP, kao i drugim najvišim državnim organima koji se bore protiv kriminala i korupcije.

Procene saobraćajnih stručnjaka bile su da je daleko skuplje da ova kola stoje na parkingu nego da se voze.

Automobili su, inače, oduzeti bez ključeva, pa je za sve bilo potrebno napraviti nove, ali i srediti papire koje nisu imali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: