Nevreme izazvalo poplave u Bariču

Situacija u Bariču se stabilizuje, nakon što je to mesto kod Obrenovca prošle noći pogodilo jako nevreme. Zbog poplava evakuisano je više od 20 osoba.

Izvor: B92

Sreda, 04.08.2010.

09:29

Default images

Bujice blata i vode iz Baričke reke, koje su jutros pokrivale veći deo mesta, sada se povlače, ali za sobom ostavljaju ooštećene kuće i velike štete.

Ono sto je tokom većeg dela godine potočić, od jutros je podivljala Barička reka, koja je nosila i plavila sve pred sobom.

Voda se zbog sinoćnih obilnih padavina, slivala sa obližnjeg brda u Bariču, pa su meštani u podrumima i prizemljima svojih kuća zatekli gomilu blata, a bujica je bila toliko jaka da je pred sobom nosila i automobile i poljoprivrednu mehanizaciju.

Vlasnici kuća stvari iznose napolje i traže pomoć od države, jer gotovo niko nije osigurao kuću. Izgleda da je najteže bilo Vesni Paunović, koja živi sa tri osobe u invalidskim kolicima.

I drugi stanovnici naselja nadomak Obrenovca, se već preraučunavaju, a većina njih štetu na svojim kućama procenjuje na više hiljada evra.

Lokalna elektrodistribucija je u jednom momentu zbog bujice morala da isključi struju. Dvadesetak osoba je evakuisano i smešteno u obrenovački hotel, a nekoliko osoba je zatražilo pomoć lekara.

Preko 30 vatrogasaca je od ranih jutarnjih sati na terenu sa pumpama za vodu.

Rano jutros nekoliko sati je u prekidu bio i put Beograd - Obrenovac što je izazvalo gužvu na tom putnom pravcu, a manjim poplavnim talasom su bila zahvaćena i naselja Umka i Sremčica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: