Pupovac: Poseta za bolje sutra

Poseta predsednika Hrvatske Ive Josipovića trebalo bi da otopli odnose dve države, kao i odnose njenih građana, kaže potpredsednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 19.07.2010.

17:16

Default images

On je, u vestima B92, istakao da predsednici Josipović i Tadić trasiraju nove odnose između dve države kojima treba dati podršku.

Pupovac je, povodom najave Josipovića da će se uskoro rešavati problemi iz prošlosti, podsetio da bi u narednom periodu trebalo da se reguliše i stanarsko pravo izbeglih Srba.

"U narednom periodu treba da se otvori novi rok za one koji žele ući u program stambenog zbrinjavanja, što je neka vrsta zamene za stanarsko pravo", naveo je Pupovac i istakao da će ljudi koji ne budu mogli da povrate staro stanarsko pravo dobiti nove stanove i biće u prilici da ih otkupe.

On je dodao da se upravo vode pregovori između hrvatske vlade i srpske zajednice o otkupnoj ceni tih stanova.

"Mi insistiramo da ta cena stambenog kvadrata bude približna onoj ceni koja je bila aktuelna od 1992. do 1996. godine", istakao je Pupovac.
Prema njegovim rečima, pregovori će biti uspešni ako izbegli Srbi budu u prilici da otkupe ponuđene stambene objekte.

Gostovanje Milorada Pupovca u našim vestima možete pogledati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: