Sporazum Srbije i Austrije o nauci

Srbija i Austrija potpisale su u Beču sporazum o naučnoj i tehničkoj saradnji, koji će omogućiti više zajedničkih tehnoloških projekata i inicijativa.

Izvor: B92

Utorak, 13.07.2010.

14:36

Default images

Sporazum su potpisali potpredsednik Vlade Božidar Đelić i ministar nauke i istraživanja Austrije Beatris Karl.

"Austrija je važan partner Srbije u mnogim oblastima, ta zemlja najveći investitor u Srbiji", rekao je Đelić nakon potpisivanja sporazuma i dodao da Srbija vidi Austriju kao prioritetnog partnera.

Karlova je ocenila da će ovaj sporazum omogućiti naučnicima da prodube saradnju, ukazujući da između austrijskih i srpskih univerziteta postoji 13 sporazuma, kao i sporazum sa Akademijom nauka, što je najbolji dokaz za visok stepen saradnje Srbije i Austrije.

Tokom posete Beču Đelić je obišao i nekoliko vodećih naučnih institucija - kampus biomedicine, Institut za molekularnu biotehnologiju i Institut nauke i tehnologije Austrije i razgovarao je sa naučnicima srpskog porekla koji žive i rade u Austriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: