"Štednja građana je sigurna"

Štednja građana i preduzeća u bankama biće i dalje osigurana, izjavio je savetnik ministarke finansija Vladan Manić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.07.2010.

10:18

Default images

On je dodao da je štednja osigurana donošenjem novih ili izmenama i dopunama postojećih finansijskih zakona koje je pripremilo Ministarstvo finansija za slučaj eventualne finansijske krize.

On je naveo i da će taj set zakona omogućiti i budžetske uštede, koje su bitne za poreske obveznike.

Manić takođe kaže da kredite uglavnom refinansiraju građani i da je za refinansiranjem velika tražnja, između ostalog i zbog novih kreditnih uslova koje nude banke.

"Što se tiče refinansiranja kredita, ono što mi znamo, uglavnom se dolazi do refinansiranja kada je u pitanju stanovništvo i uglavnom stanovništvo to refinansiranje radi grupisanjem postojećih zaduženja u smislu relaksacija. To znači da ko ima zaduženja po kreditnoj kartici, po nekom kratkoročnom kreditu, potrošačkom, sada banke nude objedinjavanje svih tih kredita sa novim kreditnim uslovima, i prosto negde u ovom trenutku je stanovništvu možda to mnogo lakše da podnese i to je neki model koji u poslednje vreme ima tražnju na tržištu”, objasnio je Manić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: