Mahmutović: Bez viza u Tursku

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović izjavio je da građanima Srbije više nisu potrebne vize za odlazak u Tursku.

Izvor: FoNet, Beta

Subota, 10.07.2010.

17:10

Default images

Mahmutović je na konferenciji za novinare pozdravio odluku Vlade Srbije o ukidanju viza između Srbije i Turske.

To je značajno za naše građane koji imaju bliske veze sa Turskom, ali i naše građane u Turskoj, kaže Mahmutović. Meho Mahmutović smatra da je dolazak turskog premijera Redžepa Taipa Erdogana i predsednika Srbije Borisa Tadića istorijski događaj za ovaj grad.

"U ponedeljak će biti potpisani protokoli o izgradnji deonice autoputa kroz Sandžak i rekonstrukciji magistralnih puteva Novi Pazar-Sjenica i Novi Pazar-Tutin", rekao je Mahmutović.

Gradonačelnik Novog Pazara ocenio je i da se Erdoganova poseta Srbiji poklapa sa odlukom Vlade da prihvati predlog o ukidanju viza za građane dve zemlje.

"Dolazak turskog premijera dolazi u trenutku kada je Vlada Srbije prihvatila inicijativu ministra Rasima Ljajića o ukidanju viza između Srbije i Turske", rekao je Mahmutović.

On je dodao da će jedna opština iz Turske preuzeti vođenje završetka radova sportske hale u novopazarskom Rekreacionom centru.

"Na sednici Skupštine grada donećemo odluku da izgradnja bude po sistemu ključ u ruke. Radovi bi trebalo da budu završeni za narednih par meseci i tačan iznos sredstava koja su potrebna za završetak radova utvrdiće inženjeri koji dolaze za nedelju dana", rekao je gradonačelnik Novog Pazara.

On se ovom prilikom osvrnuo i na protekle izbore za nacionalne savete, ocenjujući da je glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji (IZ) i nosilac izborne liste Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) Muamer Zukorlić postao "faktor nestabilnosti" u Sandžaku.

"Zukorlić pokušava da stvori klimu što gore to bolje, omalovažavanjem svega što je urađeno i što se radi. Takvom retorikom i ponašanjem pokušava sa ovog prostora da rastera sve investitore", rekao je Mahmutović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: