Skupština dijaspore kod patrijarha

Patrijarh Srpski Irinej blagoslovio je Skupštinu dijaspore i Srba u regionu, poručivši im da ne zaborave svoje poreklo i korene.

Izvor: B92

Nedelja, 04.07.2010.

15:24

Default images

On je delegatima Skupštine dijaspore poručio da se osećaju kao kod svoje kuće, jer kako je naveo, oni i jesu u svom domu i svojoj kući.

“Mi jesmo jedna velika porodica, silom prilika raseljena, sa nadom da ćemo se uvek viđati, ovde, a vama poruka da ne zaboravite svoje poreklo, korene i tu vezu oživljavate, osnažujete i održavate”, poručio je patrijarh.

Ministar dijaspore Srđan Srećković rekao je da je sa Svetosavskog platoa, poslata vrlo snažna poruka da će država i crkva u budućnosti zajedno raditi na očuvanju nacionalnog kulturnog, jezičkog i verskog identiteta.

Prema njegovim rečima država i crkva nikada ne smeju da budu rivali, već partneri u građenju nacionalnog, kulturnog i duhovnog identiteta.

“Ja sam siguran da ćemo svi razvijati državu Srbiju i zahvalan sam crkvi za sve što je činila na očuvanju duhovnog, jezičkog i verskog indentiteta”, rekao je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: