Insajderi otkrivaju nalogodavce

Izvor Politike iz SNS-a tvrdi da je nalog za distribuciju lažnih uplatnica,dan uoči lokalnih izbora u Boru, dao zamenik generalnog direktora PTT Miloš Miščević.

Izvor: B92

Subota, 03.07.2010.

00:18

Default images

Izvor Politike svoje konstatacije, bazira na pismu koje je upućeno elektronskom poštom centrali SNS-a, a potpisano je sa "zaposleni u JP PTT Srbije”.

U tom pismu navodi se da je „gospodin Miščević direktno izdao nalog direktorki iz Bora koja ga je nevoljno poslušala i naočigled cele javnosti uradila šta je uradila”.

"Nalog za distribuciju lažnih uplatnica sa falsifikovanim logom SNS-a koje su poštari distribuirali građanima Bora 19. juna, dan uoči vanrednih lokalnih izbora u tom gradu, dat je iz centrale JP PTT Srbija. Direktni nalogodavac za distribuciju uplatnica direktorki Pošte u Boru Suzani Stojanović je zamenik generalnog direktora JP PTT Srbija Miloš Miščević, koji obavlja i funkciju predsednika opštinskog odbora DS-a Stari grad“, tvrdi za "Politiku” izvor iz Srpske napredne stranke.

U pismu se takođe navodi da „dokaze za komunikaciju nadležni organi mogu naći u listingu i sadržaju telefonskih razgovora između gospodina Miščevića i direktorke iz Bora (Suzana Stojanović) koji su vođeni nekoliko dana pre događaja”.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić je, odmah posle održavanja vanrednih lokalnih izbora u Boru 20. juna, pokazao pismo i uplatnice sa navodnim logom SNS, koji su deljeni građanima Bora i u kojima se od njih zahteva da, zbog troškova kampanje za lokalne izbore, uplate 1.860 dinara na uplatnicu, s potpisom lidera te stranke Tomislava Nikolića i adresom stranke u Čika-Ljubinoj ulici u Beogradu i izmišljenim brojem žiro-računa.

Lider SNS Tomislav Nikolić je, zbog „izborne prevare u Boru“, Tužilaštvu za organizovani kriminal podneo krivične prijave protiv ministra policije Ivice Dačića i direktora PTT "Srbija“ Gorana Ćirića.

Doktorka Zlata Marković, šefica naprednjaka u Boru, kaže za naš list da su se uplatnice pojavile u selu Zlot, 19. juna u jutarnjim časovima.

"Subota nije uobičajen dan za raznošenje redovne pošte. Naši članovi su nas obavestili da dobijaju pisma na kojima nije bilo znaka da je poštarina plaćena, ali su ta pisma ipak raznosili poštari i davali ljudima na ruke, ili ih stavljali u sandučiće. Kao prva na listi SNS-Nova Srbija i ja sam dobila takva dva pisma na svoje ime”, kaže Markovićeva.

"Oko 11 ujutru, otišla sam u poštu i zatražila od direktorke Suzane Stojanović da mi objasni šta rade njeni poštari u subotu i zatražila da se zaustavi distribucija tih pošiljki, kao i da se već raznete pošiljke vrate nazad. Ona je to odbila, pod izgovorom da to više nije moguće uraditi, ali da će učiniti sve da se zaustavi dalja distribucija pošte. Međutim, ni to nije učinjeno.”

Predsednik okružnog odbora NS-a i drugi na listi "Promene za Bor” Žarko Timotijević za "Politiku” kaže da su uplatnice deljene samo simpatizerima i članovima SNS-a i Nove Srbije.

On smatra da treba ustanoviti od koga su poštari dobili adresirane koverte.

"Neko je po spiskovima stranačkih simpatizera adresirao ta pisma. Mi smo mesec dana pre izbora prikupljali potpise građana koji podržavaju kandidaturu liste „Promene za Bor”. Pitanje je ko je poštarima adresirao pisma i kako su u Pošti, javnom preduzeću, smeli da prime te pošiljke”, ukazuje Timotijević.

Predsednik privremenog veća opštine Bor i predsednik opštinskog odbora DS-a u tom gradu Žika Golubović kaže da direktorka pošte nije član njegove stranke i da „zaista ništa ne zna o uplatnicama”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: