Volonterska akcija "Naš Beograd"

Tradicionalna volonterska akcija Foruma poslovnih lidera "Naš Beograd" okupila više od 400 volontera zaposlenih u kompanijama članica Foruma.

Izvor: B92

Subota, 12.06.2010.

16:39

Default images

Cilj akcije je promovisanje volontiranja zaposlenih, podsticanje građanskog aktivizma i pomoć privatnog, javnog i civilnog sektora u rešavanju problema lokalne zajednice.

Neki od zaposlenih u “Smart kolektivu”, “Holcimu” ili “Erste banci” na junskih 40 stepeni na beogradskom Ušću posvetili su se uređenju pešačkih staza ili obuci budućih kolportera - mladih koji žive na ulici.

I sređivanje parka, farbanje klupica na drugom mestu u gradu - školi za decu ometenu u razvoju "Dušan Dugalič" predvodili su direktori.

Vredelo je, kažu, izaći iz firme i na ovaj način doprineti društvu čiji je jedan od rezultata i lično zadovoljstvo.

Miloš Mirić iz “Holcima” zadovoljan je današnjom akcijom.

“Dan je pao dobro u smislu da smo danas imali prilike da se u jednom malo drugačijem ambijentu družimo i upoznamo ovu školu koja se bavi jednim jako odgovornim poslom”, kaže Mirić.

U domu za decu bez rodiielja “Moša Pijade”, basketu sa štićenicima i sređivanju dvorišta pridružili su se direktor fabrike cementa u Popovcu Gustav Navaro, prvi čovek USAID-a Majk Harvi sa decom i u ime “Smart kolektiva” Neven Marinović.

“Briga o članovima lokalne zajedice nije samo posao Vlade to je deo odgovornosti svih nas i način da se mladi pripreme za svet u kome je njhova uloga veća od brige o sopstvenim potrebama”, kaže Majk Harvi.

“Svrha ovoga je da se pokažemo društvu da uz volontiranje zaposlenih može dosta toga da se uradi i da se doprinese ponekad i na korisniji način od novčanih donacija”, kaže Gustav Navaro.

“Odziv zaposlenih, pošto smo mi organizatori, u našoj firmi je 100 posto. Odziv u drugim je solidan, zavisi. Prošle godine smo imali 300 volontera, sada imamo 400. Nadamo se da će se ta akcija omasoviti i da će biti sve veća i veća”, kaže Neven Marinović.

Osim zvaničnika, na desetak lokacija u gradu, volonitranju su se pridružili glumci i druge javne ličnosti, a u hladovini vračarske škole vredne radnike sačekao je vruć pileći paprikaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: