SĐD: Deklaracija pre oktobra

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović očekuje da će tokom leta biti doneta deklaracija o osudi zločina nad Srbima na prostoru bivše SFRJ.

Izvor: B92

Nedelja, 06.06.2010.

23:30

Default images

Ona ipak ostavlja otvorenu varijantu da do glasanja o rezoluciji dođe u septembru. "Moguće je da se izjašnjavamo i tada", kaže Đukić Dejanović.

"Ovaj posao ćemo svakako završiti pre oktobra i početka redovnog zasedanja", najavila je ona u intervjuu za "Novosti".

Ona je potvrdila da će Skupština raditi sve do avgusta, kada počinje letnja pauza, a da će sednica koja počinje u ponedeljak, 7.juna trajati dve do dve i po nedelje.

Na dnevnom redu će biti Zakon o Narodnoj banci Srbiji kojim se menja način izbora guvernera, podsetila je ona i navela da novog guvernera predlaže predsednik Republike, a bira Skupština.

Upitana da li će odlazeći guverner Radovan Jelašić uskoro dobiti naslednika, ona je rekla da očekuje da će predlog predsednika države stići vrlo brzo po stupanju Zakona o NBS na snagu.

Predsednica parlamenta je najavila da će krajem ovog meseca biti još jedna sednica na kojoj ć tema biti Poslovnik o radu parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: