Nedelja, 16.05.2010.

13:30

Uhapšena sedmočlana grupa otmičara

Uhapšena je sedmočlana kriminalna grupa zbog sumnje da su izvršili krivična dela otmice i držanje, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Izvor: FoNet, Tanjug

Default images

U nameri da pribave protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 150.000 evra osumnjičeni su 8. maja oteli M. J. iz Beograda.

U saopštenju MUP-a se navodi da su uhapšeni Darko Amanović (1990), policijski službenik MUP, Milan Dimitrijević (1990), Radivoje-Saša Vučković(1989), Filip Ilić (1989), Vanja Ninković (1990), Filip Janković (1989) i Kristina Lazović (1989).

Policijske uprave Beograda i Novog Sada lišile su slobode sedmočlanu organizovanu kriminalnu grupu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela otmice i neovlašćeno držanje, proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U nameri da pribave protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 150.000 evra osumnjičeni su 8. maja oteli M. J. iz Beograda kojeg su držali u iznajmljenoj kući na području Sremske Kamenice do 15. maja, uz svakodnevne pretnje da će ga povrediti ukoliko njegovi roditelji ne isplate traženu sumu novca.

Uspešnom akcijom policijski službenici oslobodili su nepovređenog M. J. pre isplate traženog novca, navodi se u saopštenju.

Prilikom pretresa stanova kod osumnjičenih je pronađena veća količina tableta ekstazija namenjenih za dalju prodaju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

Kovačević: Otmica planirana preko Fejsbuka

Sedmočlana kriminala grupa, koja je uhapšena zbog otmice M.J. iz Beograda izvršenje tog krivičnog dela pripremila je preko "Fejsbuk", izjavio je danas zvaničnik beogradske policije Zoran Kovačević upozorivši posebno mlade da paze s kim komuniciraju preko te društvene mreže

Kovačević je u izjavi novinarima obajsnio da je na "Fejsbuku" petnaestak dana pre otmice otvoren lažni profil sa imenom Sandra Savić preko koje je oteti mladić namamljen da dodje na sastanak sa ženskom osobom na Novi Beograd.

Kontakt je ostvaren preko na "Fejsbuku" postavljenog profila prijatelja oštećenog, precizirao je Kovačević, zamenik načelnika odelenja za suzbijanje imovinskih delikta Uprave kriminalisticke policije Policijske uprave za grad Beograd.

Po Kovačeviću, oteti mladić u društvu prijatelja došao je kod hale sportova na Novom Beogradu 8. maja uveče a potom se odvojio od prijatelja i otišao da razgovora sa ženskom osobom.

Oko 19 sati dve osobe, predstavivši se kao policajci su ga legitimisali i potom ubacili u automobil, naveo je Kovačević precizirajući da su oštećenom stavili lisice i posle nekoliko minuta vožnje ga ubacili u gepek.

Prijatelj otetog mladića je oko sat vremena čekao da mu se drug vrati, ali je posle toga otišao kući, objasnio je Kovačević dodajući da je prijatelj otetog mislio da mu je drug otišao sa ženskom osobom.

Oteti mladić je odvežen na šire područje Novog Sada - u reonu Sremske Kamenice i smešten je u vinski podrum u iznajmljenoj kući.

Kovačević navodi da je oštećeni bio u podrumu dubine od 50 metara, u mraku i da je policija kada ga je oslobodila morala da prođe kroz sedmoro vrata da bi došla do njega.

Iste večeri kada je mladić otet, otmičari su se oko 23 sati javili njegovom ocu tražeći 150.000 evra na ime otkupa, naveo je Kovačević dodajući da je otac oštećenog odmah obavestio dežurnu službu u policiji.

Otmičari su bili u kontaktu sa porodicom otetog i drugi rok za isplatu bio je u petak 11. maja, ali smo uspeli da ga prologiramo, dodao je Kovačević navodeći da su otmičari uhapšeni u subotu.

Kovačević je upozorio korisnike "Fejsbuka" da paze s kim stupaju u kontakt preko te društvene mreže na kojoj je i u prethodnom periodu bilo raznih zloupotreba.

Kovačević se zahvalio predstavnicima medija što su bili strpljivi i nisu objavili informaciju o otmici, čime bi mogli da ugrože život otetog mladića, sve dok slučaj nije rešen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: