Subotić optužuje i Tijanića

Odgovarajući na izjavu Aleksandra Tijanića da će ga tužiti, Stanko Subotić Cane izneo je teške optužbe na račun direktora RTS-a.

Izvor: B92, Press

Utorak, 23.03.2010.

18:46

Default images

Nakon optužbi protiv Miroslava Miškovića i Milana Beka da su njegovim novcem kupili "Večernje novosti" i Luku "Beograd", Stanko Subotić Cane, kontroverzni srpski biznismen koji je na Interpolovoj poternici, u otvorenom pismu je optužio i generalnog direktora RTS Aleksandra Tijanića.

U pismu potpisanom sa "tvoj bivši najbolji prijatelj", Stanko Subotić Cane optužio je Aleksandra Tijanića da u švajcarskoj banci ima račun sa milionskim iznosom i najavio da je protiv njega i, kako kaže "grupe njegovih mentora i saučesnika", podneo tužbu Tužilaštvu u Švajcarskoj za zločinačko udruživanje sa namerom vršenja mnogih teških krivičnih dela, ucene, reketiranja, prevare.

“U slučaju i Tijanića, i mnogih drugih sa spiska istraga, u Švajcarskoj ima i dodatnog smisla, jer su i vlasnici računa u švajcarskim bankama sa milionskim iznosima, a za koje su moji advokati utvrdili da potiču od upravo ovako izvršenih kriminalnih radnji, tako da će direktor javnog servisa moći istražnim organima u Švajcarskoj da lepo objasni kako je i zašto otvorio račun u banci ‘Komtrejd’ u Lozani, koja je u međuvremenu postala deo UBS banke i odakle na tom računu milionski iznosi u evrima”, navodi Subotić. “Istraga će otkriti da li je tačno da svake godine na račun direktora javnog servisa Mišković uplaćuje million evra, kao što su meni tvrdili i Tijanić i Mišković, ili je to ipak dosta manje, a sa ovim iznosima je pokušao da reketira mene i predstavnike VAC-a, kada je dolazio u Nemačku, nudeći nam svoje usluge u privatizaciji ‘Novosti’”, tvrdi on.

U pismu koje je uputio beogradskim medijima Subotić je odgovorio na izjavu generalnog direktora RTS-a Aleksandra Tijanića datu listu “Pres” da će tužiti Stanka Subotića Caneta zbog klevete.

“Tužim Subotića jer kad god ga neko iz Srbije pita kako ste Vi, kao šnajder, zaradili dve milijarde evra, a niste Armani, on kaže da je to nepristojno pitanje koje je napisao Tijanić. Sad ga tužim, a za odštetu tražim da mi sašije još jedno odelo. On jeste vrhunski šnajder”, naveo je Tijanić u izjavi beogradskom listu. Na pitanje “Presa” zašto se upušta u tužbe kada Subotić nije dostupan srpskom sudu, Tijanić kaže:

“Čim dođe u Srbiju, moraće to da dokaže. A moraće jednom da dođe. Ne može večno da beži od zakona... Takođe, ako me njegovi advokati koji medijima dostavljaju pisma još jednom oklevetaju, podneću tužbu i protiv njih.”

U međuvremenu, dok sukob Tijanića i Subotića ne dobije sudsko razrešenje, MUP Srbije nedavno je dodelio i policijsko obezbeđenje prvom čoveku javnog servisa Srbije, nakon bezbednosne procene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

13 h

Podeli: