Pogubljen zbog mobilnog telefona

Jedan stanovnik Severne Koreje javno je pogubljen zato što je razgovarao kineskim mobilnim telefonom sa severnokorejskim prebegom koji živi u Južnoj Koreji.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2010.

12:06

Default images

Severnokorejac, identifikovan samo kao Jung, radio je u fabrici municije u Hamheungu, na severoistoku zemlje, a pogubljen je krajem januara nakon što je kineski mobilni telefon pronađen u njegovoj kući, preneo je radio ORNK, pozivajući se na izvor iz Severne Koreje.

Jung je optužen da je razgovarao sa prebegom o uslovima života u Severnoj Koreji kao što je, na primer, tržišna cena pirinča, navodi radio.

Vlasti Severne Koreje su nedavno pojačale akcije prema stanovnicima koji, koristeći kineske mobilne telefone, pokušavaju da uspostave kontakt s onima koji su prebegli iz Severne Koreje i žive u Južnoj Koreji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: