Četvrtak, 04.03.2010.

17:14

Pregledi zbog sumnji na tuberkulozu

Nakon što je kod jedne pedijatrijske sestre konstatovana tuberkoloza, GAK u Višegradskoj uputio hitan poziv na pregled dece koja su bila pod rizikom.

Izvor: B92

Default images

Zbog konstatovane tuberkuloze kod pedijatrijske sestre G. L., rukovodstvo Kliničkog centra Srbije i GAK-a u Višegradskoj uputili su hitne pozive za pregled dece roditeljima čiji su mališani boravili do 29. janura na odeljenju za prevremeno rođenu decu, saopšteno je iz Kliničkog centra.

Kako je navedeno, Klinički centar Srbije, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Gradskim zavodom za plućne bolesti i tuberkolozu, preduzeće sve neophodne mere da se 54 bebe koje su bile pod rizikom pregledaju, zaštite i medicinski zbrinu.

Klinički centar upozorava da, prema dosadašnjim analizama, nema sumnji da je neka od beba oblolela od tuberkuloze i dodaje da će aktivno pratiti njihovo stanje i adekvatno medicinski reagovati u slučaju bilo kakve sumnje na oboljenje kod dece.

Rukovodstvo Kliničkog centra naložilo je i da se obavezno pregledaju svi zaposleni, iako su i do sada kod njih redovno rađeni sanitarni pregledi.

Navodi se i da je kod G. L. tuberkoloza konstatovana pre dva dana, te da ona, zbog prirode perioda inkubacije i prirode obolevanja, ranije nije mogla biti upoznata sa činjenicom da boluje od tuberkuloze i zbog toga ne može da snosi nikakvu krivičnu odgovornost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

22 h

Podeli: