Napadnut Nebojša Medojević

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević napadnut je ispred zgrade u Podgorici u kojoj stanuje, izjavio je portparol te partije Koča Pavlović.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 20.02.2010.

14:47

Default images

Medojevića je napao Nenad Mićunović, bliski rođak crnogorskog biznismena Branislava Mićunovića. On je pokušao da ga udari i zapretio mu da "više ne pominje Branislava Mićunovića". Medojević je to prijavio policiji i podneo krivičnu prijavu.

Portparol PZP-a je rekao da je napadač poznat policiji i da ima "podebeo" dosije. Policija je saopštila da je pokrenula istragu.

Medojević stanuje u zgradi "Maksim" u naselju poznatom pod nazivom "Preko Morače" u kome se nalaze zgrade ministarstva unutrašnjih poslova, finansija, vlada i druge državne institucije. U toj zgradi stanuje veliki broj državnih funkcionera.

Medojević i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić više puta su pominjali Mićunovića kao "najmoćnijeg čoveka u Crnoj Gori, od koga zavisi gotovo sve, pa i policijske akcije".

"Po svemu sudeći trebalo bi da se poklonimo Branu Mićunoviću i zamolimo ga da nam izruči Šarića", rekao je ranije Medojević na konferenciji za novinare.

Direktor crnogorske policije Veselin Veljović rekao je novinarima da "policija nema podataka da je poznati nikšićki biznismen Branislav Brano Mićunović na bilo koji način povezan sa Darkom Šarićem, odnosno švercom kokaina".

Veljović je reagovao na izjavu lidera Pokreta za promjene Medojevića da je Mićunović iznad vlasti u Crnoj Gori i da odlučuje protiv koga se može pokrenuti istražni postupak i ko može biti uhapšen.

Medojević u napadu nije povređen, a policija je najavila da će protiv napadača biti pokrenuta prekršajna prijava, pošto je ocenila da nema elemenata krivičnog dela.

Ambasador SAD telefonirao Medojeviću

Ambasador SAD u Podgorici Roderik Mur je pozvao telefonom predsednika opozicionog Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića i izrazio zaprepašćenje zbog napada na njega.

Mur je, kako je Medojević obavestio novinare, bio šokiran informacijom da je Medojevića, ispred zgrade u kojoj stanuje, napala osoba koja je u bliskoj vezi sa Nikšićaninom Branislavom Mićunovićem.

Prema rečima Medojevića, ambasador je rekao da će u odnosima Crne Gore i SAD prioriotet biti borba protiv organizovanog kriminala.

Medojević je saopštio da su o današnjem napadu na njega obaveštene i ambasade Velike Britanije i Nemačke u Crnoj Gori. On je rekao da će o tome obavestiti predstavnike svih međunarodnih organizacija u Podgorici.

Medojević je rekao i da mu je, dok je davao izjavu u policiju u vezi sa napadom, telefoniraio i predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: