Koštunica: Nepotreban novi DOS

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica smatra da je dovoljna saradnja opozicionih stranaka i da nema potrebe za stvaranjem nekog novog DOS-a.

Izvor: B92

Utorak, 16.02.2010.

14:14

Default images

Gotovo sve opozicione stranke pojačale su aktivnosti i svakodnevno traže raspisivanje vanrednih paralmentarnih izbora. Za sada nema naznaka da će doći i do formalnog ujedinjenja opozicije. Lideri stranka navode da je u ovom trenutku je neophodno ne samo okupljanje i opozicije, već i javnosti i nevladinih organizacija.

Vanredna skupština stranke i predstavljanje novih, mladih, potpredsednika bio je povod za jedno od retkih pojavljivanja lidera DSS-a pred novinarima.

Vojislav Koštunica poručio je da samo jači, drugačije oranizovan i podmlađen DSS može da dovede Srbiju do neophodnih vanrednih izbora.

Koštunica je rekao i da su se, kad su bili na vlasti, bavili funkcionisanjem države, a da sada mogu da se posvete jačanju stranke.

Iako većina opozicinih stranke traži u istom trenutku traži izbore Vojislav Koštunica navodi da nema potreba da za formalnim ujednijenjem.

"Nema potrebe za novim DOS-om. Ovaj vid saradnje apsolutno je dovoljan da se cilj postigne", ocenio je lider DSS-a.

On smatra da je važno da iza opozicionih stranaka stoji još nešto šire i važnije "a to je raspoloženje javnosti ili narod Srbije koji hoće promene, da smo svi mi, i opozicione stranke i narod, saglasni u tome da su promene potrebne".

"Stranke izlaze na izbore sa izvesnim razlikama u programima i te razlike u programima su dopunjujuće i dobre su i omogućavaju da se na izborima dobije više tako da je sigurno da je ta saradnja kroz nastojanje da do izbora dodje nešto što predstoji u Srbiji u ovom trenutku", rekao je Koštunica.

Predsednik DSS-a navodi da ima dobru saradnju sa SNS-om i da nema potrebe da ga Tomislav Nikolić javno poziva da se odredi prema Evropskoj uniji, budući da je njegov stav dobro poznat.

"I Nikolić se zalaže za to, i čini mi se da je to stav u vladajućoj koaliciji bar deklarativno, da se učini sve da Srbija cela, a ne deo Srbije bude deo EU. Tu ne vidim nikakav problem", rekao je Koštunica i dodao da DSS sa SNS-om ima sporazum i da se DSS zalaže za što širu saradnju sa opozicionim strankama.

I Koštuničin koalicioni partner lider Nove Srbije Velimir Ilić ističe da su izbori neophodni. On navodi da je napad na njega bio prekretnica i da se opozicija već ujedinila pored njegovog bolničkog kreveta.

“To se već desilo. Pet minuta pošto sam primljen u bolnicu posle napada posetio me Tomislav Nikolić, posle sat bio je i Vojislav Koštunica", rekao je Ilić.

Ilić kaže i da će opozicione stranke pripremi ozbiljne strategije i progarma, koji će narodu predstaviti kada vlast "nateraju" da raspiše izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: