VSS da postupi po nalogu poverenika

Društvo sudija Srbije pozvalo je Visoki savet sudstva da blagovremeno postupi po nalogu poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića.

Izvor: B92

Sreda, 10.02.2010.

15:31

Default images

Društvo je, međutim, izrazilo bojazan da Savet neće postupiti ni po poverenikovom nalogu u roku za izjavljivanje žalbe Ustavnom sudu, kao što nije postupio po zahtevu Društva u roku za podnošenje ustavne žalbe, navodi se u saopštenju tog strukovnog udruženja.

Bojazan je zasnovana na činjenici da je desetinama razrešenih sudija onemogućeno da ostvare telefonsku i faktičku komunikaciju sa administrativnom kancelarijom VSS, čak ni radi uvida u sopstvene dosijee, i pored najave VSS da to mogu da učine.

Društvo je, istovremeno, izrazilo zadovoljstvo zbog odluke Šabića o osnovanosti žalbe, kojom je Savetu naložio da sudijama stavi na raspolaganje informacije vezane za opšti izbor nosilaca pravosudnih funkcija, ocenjujući da blagovremeno i temeljno postupanje poverenika jača nadu u institucije sistema i predstavlja primer i za druge državne organe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: