Galenika: Tenderom do ozbiljne cene

Generalni direktor "Galenike" Nenad Ognjenović kaže da će tek raspisivanjem tendera doći ozbiljne kompanije i ozbiljne cene, vezane za privatizaciju kompanije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.02.2010.

16:47

Default images

Ognjenović je ocenio da se izgradnjom fabrike lekova, koja će početkom aprila dobiti svu potrebnu dokumentaciju za proizvodnju lekova za sve razvijene zemlje osim za prostore SAD-a, menja vrednost "Galenike".

"Fabrika je završena, trenutno se rade probne proizvodnje, dok je sertifikacija zakazana za kraj marta, početak aprila", rekao je on i dodao da su se izgradnjom fabrike stvorili uslovi da "Galenika" sa viškom kapaciteta i visokom tehnologijom bude konkurentna za proizvodnju lekova.

Ognjenović je rekao da "nema velikih tajni da privatizaciju vrši država", kao i da on, kao direktor, nije kompetentan sagovornik.

"Raspisan je predtender, a odgovori na to ko je otkupio dokumentaciju mogu se dobiti u Agenciji", rekao je on.

Predsednik sindikata "Nezavisnost Galenika a.d." Zoran Pantelić rekao je da su u toj kompaniji urađena dva najvažnija akta za zaposlene.

"Početkom godine potpisali smo novi kolektivni ugovor koji prilično dobro štiti interese zaposlenih i uređuje odnos sindikata i poslodavaca", rekao je Pantelić i podsetio da je krajem prošle godine urađen predlog socijalnog programa koji je predat nadležnoj agenciji za privatizaciju.

"Ukoliko dođe do privatizacije, socijalni program biće sastavni deo kupoprodajnog ugovora i o njemu će se razgovarati, a kupac će morati da ga poštuje, jer u protivnom on može da bude osnov za raskid kupoprodajnog ugovora", naveo je Pantelić.

Pretkvalifikacioni tender raspisan je 15. decembra prošle godine, dok je rok za dostavljanje indikativnih ponuda za kupovinu akcija "Galenike" 19. mart 2010. godine, a za otkup informacionog paketa 19. februar 2010. godine.

Pretkvalifikacioni tender treba da ispita da li ima zainteresovanih kupaca za "Galeniku" koji će moći da izdvoje minimum 300 miliona evra za njenu kupovinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: