Uskoković ostaje bez imovine

Država preuzima vilu, kockarnicu i ciglanu sa dve fabrike i 77 hektara zemljišta u vlasništvu bivšeg direktora EDB-a Branislava Uskokovića, saznaje "Blic".

Izvor: B92

Subota, 30.01.2010.

01:45

Default images

Zaplena ciglane "Naša sloga" u Kovinu biće prvo oduzimanje nekog preduzeća po Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnih dela. To preduzeće je Uskoković kupio za oko 700.000 evra, a ono sada vredi oko šest miliona evra i posluje veoma uspešno sa 200 zaposlenih.

Čim bude bilo doneto rešenje o oduzimanju preduzeća, Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom imenovaće direktora koji će voditi to preduzeće do odluke o trajnom oduzimanju.

Po odluci o trajnom oduzimanju Direkcija će raspisati aukciju i najbolji ponuđač će kupiti to preduzeće, rekao je državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.

Vila i kockarnica se nalaze u Beogradu i one su već oduzete, a uskoro će biti predate gradskoj vlasti.

Planirano je da se vila u Petrogradskoj broj 3 na Vračaru preuredi za obdanište, a prostorije kockarnice biće ustupljene penzionerima, rekao je državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.

Vila je u vlasništvu Uskokovićeve ćerke Jelene Mitrović-Uskoković i i procenjeno je da vredi oko dva miliona evra.

Istraga protiv Uskokovića je nastavljena i nakon oduzimanja stanova u Beogradu i otkriveno je da ima pet stanova u Parizu, više nekretnina u Crnoj Gori i još oko 400 kvadratnih metara nekretnina u glavnom gradu.

"Putem međunarodne pravne pomoći Srbija će uskoro poslati zahtev da se blokira imovina. Nakon odluke suda o trajnom oduzimanju, ta odluka se sprovodi po dogovoru dve države. Praksa je da se novac tako zaplenjen deli između zemlje koja je podnela zahtev i zemlje gde se nalazi imovina", navodi Homen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: