Knežević: SNS je demokratska opcija

Neka neko nađe u programu SNS-a bilo šta što podseća na politiku radikala i ja ću priznati da sam pogrešio što sam prešao u naprednjake, kaže Goran Knežević.

Izvor: B92

Petak, 29.01.2010.

01:16

Default images

"Srpska napredna stranka je moderna i demokratska opcija, koja ima šansu da pobedi na sledećim izborima. Ostale su samo predrasude prema Nikoliću i Vučiću. Saglasili smo se u svemu", objašnjava za "Danas" Goran Knežević, bivši visoki funkcioner DS-a i nekadašnji gradonačelnik Zrenjanina, zbog čega je potpisao pristupnicu Srpske napredne stranke.

Knežević kaže da je shvatio da će ona, ma kakva njegova odluka o daljem političkom angažovanju bila, izazvati salvu polemika, kritika i pohvala.

"Zato sam reakcije javnosti zanemario prilikom odlučivanja i rukovodio se ocenom da je stanje u Srbiji loše, da mora da se menja, a da je SNS stranka koja može da pobedi na izborima i promeni Srbiju nabolje. Osim toga, kao gradonačelnik sam ostvario mnogo kontakata među diplomatskim predstavnicima i ljudima iz inostranstva. Iz nedavnih razgovora s njima zaključio sam da svi respektuju i uvažavaju SNS kao modernu demokratsku opciju", kaže Knežević.

On kaže da je u razgovorima s čelnicima SNS-a dobio uveravanja da oni dele stavove u oblastima kojima se on do sada najviše bavio, a to su neophodne mere za unapređenje investicionih uslova u Srbiji i razvoj istinske decentralizacije zemlje.

"Negativne predrasude prema Nikoliću i Vučiću ostale su kod ljudi koji misle da su slobodoumni i moderni, a u stvari su žrtve političkih kampanja i manipulacija koje su ih ostavile u političkoj prošlosti, u podelama koje nikome ništa dobro nisu donele", smatra Knežević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: