EULEKS: Strategija nije dokument EU

Predstavnici Euleksa potvrdili su da su konsultovani u toku izrade strategije za sever Kosova, preneo je prištinski dnevnik "Koha ditore".

Izvor: B92

Petak, 22.01.2010.

11:37

Default images

"To nije strategija EU, mada smo konsultovani tokom njene izrade, kao i ostali partneri", rekla je portparolka Euleksa Karin Limndal, ne želeći da komentariše preporuke koje se u dokumentu odnose na Euleks. Kako kaže Limndalova, Euleks ima mandat da podrži institucije Kosova u izgradnji funkcionalnog sistema vladavine prava na celoj teritoriji, uključujući i sever Kosova.

Osnov nacrta strategije, poznate kao političko pozicioniranje međunarodne zajednice i kosovskih vlasti prema situaciji na severu, odnosi se na obaveze Euleksa.

"Strategija zahteva ništa više nego sprovođenje vladavine zakona, što je inače nadležnost Euleksa", rekao je zamenik premijera Kosova, Hajredin Kuči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: