Kuršumlija: Nastavljena blokada

Radnici privatizovanih preduzeća "Kopaonik" i "7. jul" iz Kuršumlije nastavljaju blokadu puta Prokuplje-Priština nezadovoljni porukama vlade iz Beograda.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.01.2010.

12:05

Default images

Predsednik Upravnog odbora "Kopaonika" Bogoljub Urošević rekao je da radnici jesu za dogovor, ali insistiraju na dolasku ministara u Kuršumliju kako bi se na licu mesta uverili da protest nije ispolitizovan i da su njihovi razlozi isključivo socijalne prirode.

Urošević je podsetio da nije prvi put da radnici dva privatizovana preduzeća protestuju i da su ranije ti protesti bili obustavljeni jer su im bila obećana rešenja za njihove zahteve koja, međutim, nisu realizovana.

Radnici dve kuršumlijske firme traže isplatu zaostalih zarada, povezivanje radnog staža i otpis komercijalnih i dugova državi.

Oni tvrde da regionalni put Prokuplje-Priština neće deblokirati do ostvarenja svog cilja.

Ministar ekonomije i regonalnog razvoja Mlađan Dinkić i ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić pozvali su juče radnike da prekinu protest obećavši im da će učiniti sve u okviru mogućnosti. Dinkić i Ljajić su istakli i da kuršumlijski protesti nisu socijalne prirode.

Dinkić je najavio razgovore s predstavnicima firmi zainteresovanih za stratešku saradnju sa "Kopaonikom" istakavši da bi, ukoliko do obnove proizvodnje dođe, to moglo da se dogodi početkom marta.

Zastupnica društvenog kapitala u "Kopaoniku" Spomenka Jakovljević rekla je da je protest radnika te firme i modne konfekcije "7. jul" isključivo socijalne prirode, a njihov osnovni cilj je zahtev da firma radi i da oni primaju platu.

Jakovljevićeva, koja je juče prisustvovala razgovorima u Beogradu, kaže da je zadovoljna i da je sa tih razgovora ponela "dosta dobar utisak", kao i da očekuje da će ovog puta "nešto biti urađeno i dovedeno do kraja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: