Medvedev: Usaglašen sporazum sa SAD

Rusija i SAD su "usaglasile praktično sve" u novom sporazumu o smanjenju nuklearnog naoružanja (START), kaže predsednik Rusije Dmitrij Medvedev.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 24.12.2009.

13:36

Default images

"Negde smo mi pritiskali naše partnere, negde su oni pokušavali da nešto urade", kazao je Medvedev u intevjuu vodećim ruskim TV kanalima, govoreći o toku pregovora sa SAD. On je ocenio da je to prirodno za pregovore koji treba da "odrede osnovu egzistencije" Rusije i SAD, kao najveće nuklearne države tokom deset godina.

Medvedev je ukazao da pri tom Rusija ne namerava da odustane od razvoja svog nuklearnog potencijala.

"Naravno, razvijaćemo nove sisteme, uključujući rakete", rekao je Medvedev.

"Taj proces će se nastaviti i naš nuklearni štit uvek će biti delotvoran i dovoljan za odbranu naših nacionalnih interesa", dodao je on, napomenuvši da će razvoj novih raketa u potpunosti biti u skladu sa sporazumom o naoružanju sa SAD.

Prema njegovim rečima, ruska vojska će u narednih 10 godina dobiti savremenu opremu.

"Trebalo bi da u narednih 10 godina u potpunosti obnovimo vojnu opremu. Od ključnog je značaja da Rusija ima dobro naoružane i opremljene snage", kazao je ruski predsednik.

On je objasnio da ranije nije bilo dovoljno novca za takve investicije, ali da su sredstva sada obezbeđena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: