Nikolić: Tražiću vanredne izbore

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić najavio je da će tražiti vanredne parlamentarne izbore.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Nedelja, 13.12.2009.

00:21

Default images

"Ističe pravo vreme za DS da ih raspiše. Tražiću da budu održani sledeće godine. Skupština je nelegitimna, jer ne odražava odnos snaga na političkoj sceni", rekao je Nikolić za "Večernje novosti". Nikolić navodi da je ubeđen da mu trijumf na Voždovcu otvara vrata pobede u celoj Srbiji i smatra da je moguća vlada SNS-a sa DS-om kao slabijim partnerom.

Ipak, kako kaže, u svom pobedničkom bloku vidi DSS i NS, ali poručuje da od tog saveza nema ništa ako se lider DSS -a Vojislav Koštunica bude protivio članstvu Srbije u EU.

"U našem bloku vidim DSS i NS, bez LDP-a koji nije opozicija. Morao sam da isključim SRS. Previše toga sam im nudio i previše toga su upropastili", rekao je Nikolić.

On je kazao da već šest godina govori da mi hoćemo da Srbija postane članica EU.

"Ne pričam to odskora. Uostalom, zbog toga sam i izbačen iz SRS-a. Okruženi smo Unijom", naveo je on.

Nikolić je rekao da nekoliko dana čeka Koštuničin odgovor na pitanje da li je za ulazak u EU.

"Ne mogu da pravim koaliciju sa nekim ko neće da Srbija bude u EU. Vlada ne može da se sastavlja, a da počiva na različitim idejama", poručio je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

5 h

Podeli: