Cvetković: Pomoć narodnim kuhinjama

Premijer Srbije Mirko Cvetković pokrenuo je inicijativu da država subvencioniše plaćanje PDV-a svima koji doniraju hranu za narodne kuhinje.

Izvor: FoNet, Blic

Sreda, 11.11.2009.

14:45

Default images

"Ne smemo dozvoliti da narodne kuhinje ostanu bez obroka za najugroženije građane", izjavio je Cvetković za “Blic”. On je u utorak održao sastanak sa ministrom rada Rasimom Ljajićem i ministarkom finansija Dianom Dragutinović i naložio da ministarstva obezbede dodatna sredstva u budžetu za 2010. kako bi sve narodne kuhinje u Srbiji imale neophodne namirnice.

"Vlada Srbije će obezbediti neophodna sredstva i hranu. I to neće biti kratkoročno, već će narodne kuhinje ubuduće tokom cele godine funkcionisati neometano", poručio je Cvetković.

U Srbiji u sistemu Crvenog krsta trenutno radi 68 narodnih kuhinja koje imaju 36 130 korisnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: