"Telenor" i SBB u trci za licencu

Kompanija "Telenor" i kablovski operater SBB biće glavni konkurenti u trci za licencu novog operatera fiksne telefonije u Srbiji, saznaje "Blic".

Izvor: B92

Petak, 16.10.2009.

00:16

Default images

"Dojče telekom" se neće odazvati na ovaj tender, koji će biti raspisan do kraja godine, jer je ambicija nemačkog giganta i dalje kupovina "Telekoma Srbija", čiju je prodaju Vlada odložila zbog svetske ekonomske krize."Telenor" i SBB su zainteresovani i već duže vreme pregovaraju sa vlastima u Srbiji, tvrdi izvor lista iz vlasti.

Tender za drugog fiksnog operatera biće raspisan do kraja godine, a potom će za dva najbolja ponuđača biti organizovana aukcija. Početna aukcijska cena biće najviša koja je ponuđena na tenderu.

Po važećem Zakonu o telekomunikacijama, monopol "Telekoma Srbija" u fiksnoj telefoniji istekao je u junu 2005. godine.

Jasna Matić, ministarka telekomunikacija u Vladi Srbije, potvrdila je da je u poslednjih godinu dana rastao interes za fiksnu telefoniju pre svega kod kompanija koje su već prisutne na našem tržištu telekomunikacija, kao i u drugim segmentima, kablovskoj televiziji, mobilnoj telefoniji.

Matićeva je odbila da konkretno govori o pregovorima, ali veruje da će se norveški mobilni operater i vodeća domaća kablovska kompanija javiti na tender.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: