Dinkić: Bez povećanja PDV-a

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić kaže da se porezi na dodatnu vrednost, na dobit i na plate neće menjati u 2010. godini.

Izvor: B92

Petak, 16.10.2009.

12:24

Default images

On je istakao da su moguće manje tehničke izmene, ali da stope tih poreza neće biti menjane i naglasio da je to važno zbog privlačenja dela industrije iz razvijenih zemalja koje tragaju za područjima gde mogu da posluju. Dinkić je rekao da će javni prihodi ove godine biti za deset milijardi dinara veći nego prošle godine i za 20 milijardi dinara viši nego što je to prognozirao MMF.

"To će doprineti boljoj poziciji Srbjie nego što je to bili predviđeno", istakao je on, dodajući da će to omogućiti zadržavanje podsticajnih mera i fiskalnih stimulansa privredi.

Prema njegovim rečima, to povećanje prihoda je, kako rezultat dogovora sa MMF-om, tako i ekonomske politike vlade, pa na naredni period možemo gledati sa više optimizma.

On je naglasio i da su devizne rezerve za 1,5 milijardi evra veće nego na početku godine i da iz kredita MMF-a, u iznosu od 800 miliona evra, nisu povučena nikakva sredstva.

“Delim mišljenje Vlade Srbije i premijera Mirka Cvetkovića da je najgore u Srbiji, što se tiče ekonomske krize, prošlo”, rekao je Dinkić.

Kako kaže, zaustavljen je pad proizvodnje, finansijski sektor je apsolutno stabilan i može se očekivati blagi oporavak u Srbiji sledeće godine.

"U 2010. godini se može očekivati blagi rast BDP-a od 1,5 odsto, kao i blago smanjenje budžetskog deficita sa 4,5 na četiri odsto BDP-a", zaključio je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

19 h

Podeli: