Uhapšen lažni lekar

Beogradska policija uhapsila je Nenada Rosu, državljanina Hrvatske i Željka Šeatovića iz Barajeva osumnjične za prevaru.

Izvor: B92

Sreda, 12.08.2009.

19:18

Default images

Policija u saopštenju navodi da su oni osumnjičeni da su u nameri da pribave protivpravnu imovinsku korist, zakupljivali termine na više televizijskih kanala u emisijima, u kojima se Roso lažno predstavljao kao doktor alternativne medicine.

Roso ne poseduje sertifikat o stručnosti za bavljenje alternativnom medicinom niti ima potrebne dozvole nadležnih organa.

On je, kako se navodi u saopštenju, promovisao javnosti svoju metodu lečenja nazvanu "Nulta terapija", a koja se sprovodi upotrebom električnog aparata "rajf generator".

Ovaj apart pravio je osumnjičeni Šeatović koji nije registrovan i ne poseduje sertifikat i atest o tehničkoj ispravnosti.

Taj aparat Roso je koristio u kombinaciji sa određenim preparatima i lekovima kao što su "flavin", "protocel" i "lama" i navodno lečio teške bolesti (karcinom,
leukemiju..).

On je u tv emisijama objavljivao svoje brojeve telefona, na koje su pacijenti mogli da zakazuju preglede, koje je Roso obavljao na raznim lokacijama u Beogradu.

Policija u saopštenju ističe da je na ovaj način prevareno više građana i poziva oštećeni da se jave na telefon Policijske uprave za grad Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: