Šestoro povređenih stiglo kući

Šestoro, od osam srpskih državljana, povređenih u saobraćajnoj nesreći kod Luksora u Egiptu, stigli su sinoć u Beograd.

Izvor: B92

Nedelja, 19.07.2009.

02:57

Default images

Preostalo dvoje povređenih, Tijana i Miroslav Lukić iz Beograda iz bolnice u Kairu biće otpušteni u narednim danima, čim to dozvoli njihovo zdravstveno stanje. Povređni su oko pola dva posle ponoći stigli u Beograd.

Prvi se na vratima pojavio Saša Jovicki, kome su žena i dvoje dece poginuli u nesreći. Potom su izašli povređni iz Pančeva, Ivan Babić i Sanja Popadić. Na licimu Ivana Babića videle su se ogrebotine. Njih su čekala ambulantana kola.

Kućama u Leskovac otišli su i Miljana Cerović, koja je zadobila povrede vrata i ruke, i njen dečko Ivica Nešić.

Ispred VIP ulaza aerodroma ostala su još jedna ambulantana kola. Čekao se izlazak Ivana Ergelaševa iz Zrenjanina, kome je u nesreći nastradala devojka. Desetak minuta kasnije i Ergelašev je ušao u ambulantan kola.

Kako nezvanično saznaje B92, povređenima je bilo zabranjeno da daju izjave za medije.

Ipak, pre poletanja iz Kaira, Ivica Nešić dao je izjavu za B92. On je objasnio da je zajedno sa Sanjom Popadić pomagao povređenima. Opisao je i kako se nesreća dogodila.

“Naš autobus je išao najnormalnije, krivina je bila ulevo, dolazio je iz suprotnog smera ka nama kamion koji je bio u svojoj traci, ali smo u jednom trenutku videli drugi kamion koji pretiče ovaj. Došlo je do kočenja, direktnog sudara, naš autobus se izvrnuo. Mislim, užasna je scena bila kasnije. Ostali smo svesni ja i ova devojka iz Pančeva. Pokušavali smo da izvučemo sve ljude koje smo mogli”, priseća se Nešić.
Ukazivanje pomoæi povreðenima u Hurgadi (Beta)
On kaže da je hitna pomoć brzo stigla na mesto nesreće. Povređeni putnici su prvo lečeni u Hurgadi, a zatim su prebačeni u bolnicu u Kairu, gde su svi osim jedne žene oporavili.

“Jedna putnica ne može da se transportuje, jer je teže povređena i tu je na intenzivnoj nezi. Njen muž će ostati sa njom, on je takođe povređen, ali lakše, on bi mogao da se transportuje, ali ne želi da ide bez nje”, kaže Nešić.

“Uglavniom smo svi dobro. Čovek koji je izgubio svoju porodicu i dečko koji je izgubio devojku su naravno malo teže i to je najnormalnije nešto. Dosta se teško osećaju psihički. Fizički smo nas šestoro dobro”, navodi on.

Let iz Kaira kasnio je više od sat vremena. Novinarima nije bilo dozvoljeno da se približe povređenima i članovima porodice, koji su bili sa njima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: