Zabrana lajanja u gradu Lođu

Vlasti u poljskom gradu Lođu zabranile su svim psima da laju, a vlasnik psa koji se oglasi moraće da plati 111 evra.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.06.2009.

01:05

Default images

Policajci su sada dužni i da osluškuju da li neki četvoronožni građanin slučajno ne krši zakon i ne priča sa komšijskim psima ili se žali naglas da mu je dosadno, a za taj prekršaj imaju pravo da naplate vlasniku kaznu od 111 evra.

"Radi se samo o tome da nam životinje ne narušavaju red i mir. Dešavalo se da neko ode na posao i psa zatvori na osam sati a pas onda zavija ne dajući susedima mira", rekla je o novoj uredbi za list "Đenjik" portparolka gradskih vlasti Mažena Korostenjska.

Vlasnici pasa su međutim u panici, pošto kazne nisu male a iako Korostenjska tvrdi da će pri njihovom razrezivanju policajci koristiti zdrav razum, u uredbi je ipak crno na belo da zavisi od procene policajca da li je lajavac već narušio javni red i mir.

"Đenjik" podseća da "psećih" apsurda u Poljskoj zahvaljujući birokratskim lokalnim odbornicima ima više, te tako u Šćećinu na severu zemlje policijske patrole umesto da koriste gradske kamere da gone zločince i prestupnike usmerili su ih na travnjake gradskih parkova da uhode koji pas je ostavio za sobom smrdljivu gomilicu a vlasnik je zaboravio da je pokupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

20 h

Podeli: