Elektrošokom obuzdao staricu

Jedan policajac u Teksasu zaustavio je 72-godišnju ženu zbog brze vožnje i nakon verbalnog sukoba, stariju gospođu morao je da obuzda elektrošokom.

Izvor: B92

Petak, 12.06.2009.

09:58

Default images

Video snimak na kojem se vidi rasprava između Ketrin Vinkfejn i policajca okruga Trevis u Teksasu obišao je Sjedinjene Države. Policajac Kris Biz je zaustavio baku, napisao joj kaznu za brzu vožnju, ali je ona onda počela da mu prkosi.

Prvo nije želela da uzme kaznu, onda je odbila da ga sluša i želela je da uđe u svoj automobil.

Ketrin Vinkfejn vozila je brzinom od gotovo 100 kilometara na čas nedaleko od teksaškog grada Ostina, gde je maksimalna dozvoljena brzina 70 kilometara na čas.

Pored kazne za brzu vožnju, protiv Ketrin Vinkfejn je podignuta i optužnica za opiranje pri hapšenju i može dobiti kaznu zatvora od godinu dana.

Dok su mnogi ogorčeni zbog postupka policajca, njegovi nadređeni tvrde da je poštovao sva pravila.

"Mislim da je dovoljno da nekome devet puta ponovite da se sabere i odstupi od vozila. Kao što se vidi na snimku, ona ga je čak nekoliko puta gurnula. Mnogo puta su u takvim situacima povređeni policajci”, rekao je Gari Grifin, policijski načelnik okruga Trevis.

"Videlo se da nema oružje. Nije bila gruba. Videlo se da život policajca nije u opasnosti, kao ni životi prolaznika. Naravno da je preterano to što joj je uradio”, kazao je Maki Haberfeld, profesor na Pravnom fakultetu u Teksasu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: