Kupio benzin, dobio vodu

Berislavu Božiću pokvario se automobil pošto je u benzinu, koji je sipao na “Eko” pumpi u Vrčinu, bilo 90 odsto vode. Kompanija je nadoknadila štetu Božiću.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.06.2009.

13:55

Default images

Posle emitovanja priloga na našoj televiziji kompanija je u potpunosti nadoknadila štetu potrošaču. Incident je prouzrokovan usled snažne oluje, a kompanija je preduzela adekvatne mere, kako se događaj ne bi ponovio u budućnosti, saopštili su iz ove kompanije.

Pre ovog "hepienda" kada je Berislav Božić sipao benzin na “Eko” pumpi u Vrčinu, nije ni slutio da će posle nekoliko stotina metara ostati i bez automobila i bez goriva.

Naime, kako nam je rekao, auto se pokvario jer je u benzinu koji je natočio na pumpi bilo skoro 90 odsto vode, što su mu i potvrdili u ovlašćenom servisu.

Berislav Božić sipao je benzin u Vrčinu na pumpi "Eko" i nakon samo 500 metara automobil je stao.

“To je gorivo koje sam ja dobio na pumpi "Eko" u Vrčinu, u njemu je sadržano negde oko 95 odsto vode! Naravno posle izvesnog vremena pošto sam sipao gorivo u rezervoar, ja sam posle 500 metara stao, auto je bio nov, ja nisam znao u čemu je stvar, nisam ni sumnjao da je u pitanju gorivo“, kaže Božić.

On ističe da je automobil nov i da je prešao tek nešto više od 500 kilometara. Pošto je pod garancijom, odmah ga je odvezao u ovlašćeni servis koji je utvrdio da je u rezervoaru voda.

Šlep služba, popravka rezervoara i čišćenje filtera koštalo je 20 000 dinara.

“Auto je star nekoliko dana i to je bilo njegovo drugo punjenje. Pošto ja auto pod garancijom na ovlašćenom servisu su proverili i odmah su ustanovili da je auto pun vode, naravno oni su sve to skinuli i očistili, filtere, dizne, to je mnogo posla, ta vrsta kvara ne spada u redovne kvarove koji su pod garantnim rokom i ja sam sve to morao da platim“, kaže Božić.

U kompaniji "Helenik petroleum", ono što se dogodilo na pumpi u Vrčinu je pojedinačan slučaj do koga je došlo usled oluje i jake kiše pa se voda izlila u rezervoar.

Predrag Bogosavljević iz Pokreta za zaštitu potrošača kaže da su prodavci i serviseri dužni da imaju svoj akt o rešavanju reklamacija potrošača u kome se tačno navodi kako jednom potrošaču treba nadoknaditi štetu.

“Veoma je bitno da potrošači u vansudskom rešavanju sporova pribave neophodne materijalne činjenice koje mogu da iskoriste u eventualnom sudskom sporu, ako bi do toga došlo, i ukoliko ne postoji ispravnost prodavca i proizvođača, ili zastupnika ukoliko se radi o uvoznoj robi, da izvrši pravično obeštećenje potrošača“, poručuje Bogosavljević.

Berislav Božić je sve račune i podatke o nastaloj šteti dostavio nadležnima na pumpi u Vrčinu, a rekao je da bi naplatio štetu ići će i na redovan sud.

Međutim posle emitovanja ove priče na našoj televiziji, prateći standardnu proceduru i pregledavši priloženu dokumentaciju, kompanija je u potpunosti nadoknadila štetu potrošaču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: