Hiseni lobira za nova priznanja

Ministar inostranih poslova Kosova Skender Hiseni otputovao je u Njujork, gde lobira za nova priznanja nezavisnosti Kosova, preneli su danas prištinski mediji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2009.

11:33

Default images

Hiseni, koji će imati najmanje 30 susreta sa predstavnicima država koje nisu priznale Kosovo, namerava da u sedištu Ujedinjenih nacija utiče na države koje još nisu priznale nezavisnost Kosova da to učine, naveo je list "Koha ditore".

Ministarstvo inostranih poslova Kosova je saopštilo da je jedini cilj Hisenijeve posete "lobiranje za priznavanje države Kosovo", piše list, navodeći da će Hiseni od sagovornika tražiti da njihove države izrade agendu za priznavanje kosovske nezavisnosti, koja je jednostrano proglašena prošle godine.

Kosovo je do sada priznalo 60 država.

Hisenijeva poseta Njujorku došla je u vreme kada na skupu Organizacije islamske konferencije, u Damasku nije prihvaćena rezolucija Saudijske Arabije da članice te organizacije priznaju nezavisnost Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: