Zbog pretnji uhapšen Damir Dokić

Damir Dokić, otac teniserke Jelene Dokić, uhapšen je zbog pretnji ambasadorki Australije. Prilikom pretresa Dokićeve kuće, pronađene puške, pištolj i bombe.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 06.05.2009.

17:57

Default images

MUP je saopštio da je prilikom pretresa, policija je u Dokićevoj kući u Vrdniku pronašla sedam lovačkih pušaka i pištolj marke "bereta“ u legalnom posedu, i dve bombe i 20 metaka kalibra 357 u ilegalnom posedu. Dokić uhapšen zbog toga što je australijskoj ambasadorki u Beogradu uputio pretnje putem izjava za dnevne listove, stoji u saopštenju policije.

Dokić se sumnjiči za izvršenje krivičnih dela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a, uz krivičnu prijavu, biće priveden istražnom sudiji Opštinskog suda u Rumi, saopštila je policija. Ministar policija Ivica Dačić rekao je, komentarišući hapšenje, da je obaveza policije Srbije da zaštiti sva diplomatsko-konzularna predstavništva u Srbiji.

Dokić je ambasadi Australije u Beogradu zapretio putem izjava medijima da će "zoljom ubiti ambasadora" ukoliko ne reaguje posle napisa u australijskim medijima koji prenose da je njegova ćerka izjavila da ju je on fizički zlostavljao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: