Odbornici o ulici Bajramovića

Odbornici Skupštine grada odlučivaće o promeni naziva Južnog bulevara u ulicu Šabana Bajramovića na sednici zakazanoj za 29. april.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.04.2009.

13:38

Default images

U materijalu za tu sednicu odbornicima je dostavljena saglasnost Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu o promeni imena Južnog bulevara u ulicu koja bi bila nazvana po "kralju romske muzike" Šabanu Bajramoviću koji je preminuo u junu prošle godine.

Komisija za promenu naziva ulica prosledila je odbornicima lokalnog parlamenta peticiju i obrazloženje meštana te ulice koji se protive promeni naziva ulice.

Istovremeno, odbornicima je dostavljen zapisnik sa sednice Komisije za promenu naziva ulice kojoj su prisustvovali predstavnici potpisnika peticije.

Oni su rekli na sastanku tog skupštinskog tela da je Bajramović zaslužio ulicu u užem gradskom jezgru i da njihova ulica, koja naziv Južni bulevar nosi još od 1960. godine, nije zapravo ulica, već slepi sokak koji se završava kod ograde Elektronske industrije.

Odbijanje da njihova ulica ponese ime Šabana Bajramovića obazlažu troškovima kojima će biti izloženi pri promeni ličnih dokumenata, ukazujući i da je bilo "primerenije da Jahorinska ulica, u kojoj je živeo Bajramović, nosi njegovo ime".

Opština Palilula, na čijoj se teritoriji nalazi Južni bulevar, prihvatila je da snosi deo troškova građana te ulice.

Direktor Jurom centra u Nišu Osman Balić ocenio je ranije da peticija protiv preimenovanja ulice u ulicu Šabana Bajramovića predstavlja "latentni rasizam" i da su razlozi koje navode meštani neiskreni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: