Konferencija ministara rada regiona

Ministar rada Rasim Ljajić rekao je da za svetsku ekonomsku krizu nema gotovih i lakih rešenja, jer da postoje - kriza ne bi bila tako duboka i nepredvidiva.

Izvor: B92

Petak, 24.04.2009.

17:15

Default images

U Palati "Srbija" u Beogradu počinje dvodnevna međunarodna ministarska konferencija "Socijalna politika u svetlu svetske ekonomske krize". Konferenciju su svečano otvoriti premijer Srbije Mirko Cvetković, a na skupu, pored domaćina konferencije, ministra rada i socijalne politike Rasima Ljajića, govori i poslednji premijer nekadašnje SFRJ Ante Marković.

Govoreći o značaju socijalne politike, šef kancelarije Evropske komiisje u Beogradu Žozep Ljoveras naveo je da ona treba mnogo da doprinese rešavanju krize.

“Danas već možemo da govorimo o efektima svetske ekonomske krize. U nekim zemljama, ta kriza ima ozbiljne socijalne posledice, u nekima ima elemente političke i društvene krize”, rekao je Rasim Ljajić.

“Na socijalnu politiku u ovom regionu ne bi trebalo da se gleda samo na strani troškova, nego bi trebalo da dobije pozitivnu ulogu u zapošljavanju, ako se pravilno koncipira i primeni. Zbog toga, treba proučavati ne samo kako da se socijalna politika zaštiti od krize, već kako da ona doprinese rešavanju krize”, rekao je šef delegacije Evropske komisije u Beogradu Žozep Ljoveras.

Inače, organizatori konferencije su Ministarstvo rada i socijalne politike Srbije, nemačka Fondacija "Fridrih Ebert" i Centar za regionalizam iz Novog Sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: