Ponedeljak, 27.10.2008.

19:58

Solana: Euleks u decembru

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana izjavio je u Briselu da očekuje da misija Euleks bude razmeštena na Kosovu u decembru.

Izvor: Tanjug

Default images

Solana je zajedno s generalnim sekretarom NATO-a Japom de Hop Sheferom takođe pružio podršku pregovorima Beograda i UN o rekonfiguraciji UNMIK-a.

“Podržavam pregovore između Beograda i UNMIK-a ... Nadamo se da će se uskoro završiti, ali ne možemo da sve vežemo za taj proces jer postoje određeni elementi naše saradnje koji bi trebalo da napreduju paralelno", istakao je Solana.

Shefer je sa svoje strane istakao da je NATO “isto toliko zainteresovan za ishod ovih pregovora kao i EU".

On je dodao da NATO i EU redovno razgovaraju o misiji Euleks, te da su danas Solana i on razgovarali o situaciji na Kosovu.

Shefer je istakao da se “NATO saveznici i Srbija ne slažu o pitanju Kosova", ali i da to “nije veliki problem jer obe strane žele da razviju odnose".

“Kojom brzinom će se ti odnosi razvijati zavisi od vlasti u Beogradu", rekao je Shefer.

Shefer i Solana su se sastali danas u Briselu na marginama redovnog sastanka Severnoatlantskog saveta NATO-a i Političko-bezbednosnog saveta EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

21 h

Podeli: