Napadnuta savetnica Vrhovnog suda

Dragana Vuksanović iz Novog Beograda teško povređena sinoć kada je u njen stan provalio razbojnik i napao je oštrim predmetom.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 15.09.2008.

12:01

Default images

Razbojnik je na sebi imao crnu jaknu, ušao je u njen stan i pošto je ona odbila da mu da novac, udario je nekoliko puta mačetom, potom iz stana pokupio novac i nakit i pobegao. Žrtva napada radi u Vrhovnom sudu kao stručni savetnik.

U stan 44-godišnje Dragane Vukasnović je, sinoć nešto posle 20 časova, upao nepoznati razbojnik u crnoj jakni i tražio joj novac. Uplašena Vuksanovićeva zvala je u pomoć.

Tada je napadač, da ne bi bio otkriven, izvukao mačetu i udarao ženu drškom po glavi. Od jakih udaraca, ona se onesvestila.

Napadač je to iskoristio i iz njenog stana uzeo novac i nakit, a zatim pobegao. Uviđaj, koji je trajao do jutros, radila je zemunska policija.

B92 nije dobila preciznije podatke o tome da li je napadač uhapšen i pod kojim se tačno okolnostima desio sinoćni pokušaj ubistva.

Dragana Vuksanović je u besvesnom stanju kolima Hitne pomoći prebačena na Odeljenje reanimacije u Urgentnom centru.

Načelnik hirurgije Branko Đurović kaže da je Vuksanovićeva van životne opasnosti.

"Bolesnica je zadobila teške povrede spoljašnjeg lista krova lobanje oštrim predmetom. Na svu sreću nemamo povredu moždanog tkiva. Sem te povrede lobanje koja je teška, opasna po život, imamo i presečene tetive oba ručna zgloba. Konsultovali smo ortopede, mikro hirurge, pa ćemo videti da li će tu trebati da se radi ortopedska intervencija oba ručna zgloba. Za sad je situacija stabilna, pacijent je van životne opasnosti i nadam se da će tako i u daljem toku lešenja ostati“, rekao je Đurović.

Portparolka Vrhovnog suda Vesna Dabić potvrdila je za B92 da je povređena zaposlena u sudu. Ona je rekla da je za incident saznala iz medija, i nije mogla da otkrije detaljnije informacije o tome da li postoji veza između posla koji obavlja Dragana Vuksanović i napada.

"U interesu istrage je da se sada ne otkrivaju detalji, pogotovo što ta vrsta posla nije u nadležnosti suda. Mi očekujemo da će i policija i drugi nadležni organi čim utvrde sve okolnosti i detalje slučaja obavestiti prvo nas, a zatim i javnost“, rekla je Vesna Dabić.

Samo u poslednjih mesec dana u Beogradu dogodila su se dva pokušaja ubistva i jedno ubistvo hladnim oružjem.

Smail Tarić, kome je na brutalan način odsečena glava, ubijen je mačetom.

Duševni bolesnik Željko Ajder je 4. septembra u ulici Goce Delčeva jurio sekirom i mačetom ljude po ulici. Tada ga je policija ranila i uhapsila.

Mačete kojih je do pre mesec dana bilo u skoro svim megamarketima danas više ne mogu da se kupe, jer su, kako nezvanično saznajemo, povučene iz prodaje.

Mačeta kojom je ubijen Smail Tarić koštala je samo 199 dinara.

Vuksanovićeva je posle napada u besvesnom stanju kolima Hitne pomoći prebačena na Odeljenje reanimacije u Urgentnom centru.

"Zaštita svih nosilaca pravosudnih funkcija"

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je zadatak policije da zaštiti sve nosioce pravosudnih funkcija i da se stara o javnom redu i miru i bezbednosti svih građana Srbije.

"Pružićemo zaštitu svima onima kojima je zaštita potrebna, bilo da su sudije, tužioci, novinari, političari", rekao je Dačić, komentarišući najnoviji napad na savetnicu u Vrhovnom sudu Srbije Draganu Vuksanović.

Dačić je kazao da još ne raspolaže svim detaljima u vezi s tim napadom i naveo da policija pruža zaštitu većem broju ljudi koji obavljaju dužnosti u pravosuđu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: